top of page
Writer's pictureSquadra Magazine

Srpski tim na evropskoj sceni


15. i 16. septembra na karting stazi Pautalia kraj Ćustendila (Kyustendil) u Bugarskoj će se održati trka izdržljivosti u vožnji rental kartinga – 12 sati Bugarske. Na trci će učestvovati 28 timova iz Evrope, a organizator je pripremio 34 Sodi SR5 kartinga, koji su stigli iz Italije specijalno za ovaj događaj.

Beokart GP Racing Team – Serbia će biti jedini tim iz Srbije koji učestvuje na ovoj međunarodnoj trci, koja je okarakterisana kao najvažniji sportski događaj u Bugarskoj u 2018. godini. Za Beokart GP će nastupiti 5 trkača: Nebojša Prokić, koji je i kapiten tima, Zoran Bojbaša, Bojan Poznanović, Bojan Matić, i Andreja Dinić koji se za ovu priliku pridružio iz ASU Squadra. Ovi momci su svoje iskustvo sticali trkajući se u brojnim šampionatima u Srbiji, ali i na stazama u regionu.

Jedan od preostalih 27 timova je i ATR Tim Brask iz Velike Britanije koji na ovoj trci jure svoju 250. pobedu, a za njih će nastupati Alesio Picini (Alessio Piccini) – fabrički vozač Tonikart trkačkog tima, Kolin Braun (Colin Brown) – svetski šampion u kartingu u klasi Formula A (KF1) i Vitantonii Liuci (Vitantoni Liuzzi) – nekadašnji vozač Formule 1 u kojoj je proveo 6 sezona.

Ni drugi timovi nisu za potcenjivanje, obzirom da većina trkača godinama vozi SWS šampionat, Superbike, Moto GP i druge šampionate jednoseda. Zato očekujemo 12 sati uzbudljive borbe na stazi. Kako trka bude odmicala, osim između trkačka, bespoštedna borba će se voditi i sa vremenom, umorom, i drugim nepredviđenim okolnostima koje uvek prate trke izdržljivosti.

Vesti, izveštaje i sve u vezi ove trke možete videti na zvaničnim fejsbuk i instagram stranicama Beokart GP Racing Teama i ASU Squadra di Macchine.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page