top of page
Writer's pictureSquadra Magazine

Počinje 11. Sezona Beokart GP!

Zima je doba godine koje trkači nikako ne vole. Iz godine u godinu oni iščekuju prve dane proleća, kako bi izašli na stazu i ponovo pokazali svoje trkačko umeće. Upravo tako je i ove godine, kada 10. godinu za redom trkači Karting Amaterske Lige (KAL) Beograda otpočinju nadmetanje za zvanje 11. šampiona Beokart Grand Prix šampionata.


Već tradicionalano, oko 1. aprila, kartingaši nestrpljivo očekuju spuštanje startne zastave i početak sezone. Za ovu godinu je predviđeno čak 11 takmičarskih dana za učesnike Beokart GP-a. Prvi dan u kalendaru će se bodovati kako za Karting Amatersku Ligu (KAL), tako i za KUP deo takmičenja. Nakon prvog, voziće se još ukupno 7 KAL i 3 KUP dana. Naravno, generalno bodovanje u okviru obe pomenute serije daće, na kraju sezone, šampiona Beokart Grand Prix-a.


Ove godine je izmenjen sistem KAL-a, vozači će već od prve trke sakupljati bodove za plasman u play-off. Nakon prolećnog dela sezone biće podvučena crta ispod 18 najbolje plasiranih vozača. Na svakom od preostalih trkačkih dana jesenjeg dela sezone će `otpadati` po 6 vozača, čime će se na finalnom danu sezone dobiti ovogodišnji šampion.


U nedelju 1. aprila u 13 časova na stazi Autokomerc startovaće prva trka sezone, a kalendarom su još predviđeni trkački dani na kartodromu na Adi Huji, na motodromu u Kuli i finalni dan na indor stazi u Temišvaru. Sve informacije o takmičenju i rezultate možete videti na web sajtu Beokart-a, na adresi www.beokart.org.


U KAL delu takmičenja će učestvovati dva trkača iz ASU Squadra di Macchine, Andreja Dinić kome će ovo biti treće učešće, i Aleksandar Todorović kome je ovo debitantski nastup u Beokart Grand Prix-u.


Pozivamo sve zaljubljenike u automobilizam da u nedelju 1. aprila u 13 časova dođu na karting stazu Autokomerc i prate prvu trku 11. sezone Beokart Grand Prix-a.


SKU Beokart & ASU Squadra di Macchine


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page